Bulletiini

Bulletiini 12.12.2016

sb sral @ oh $SRAL1640
Toimiston tiedote 40/16, 10.12.2016

Tämä bulletiini luetaan bandilla lauantaina 10.12.2016 klo 15.00 SA. Bulletiini luetaan Turusta, OH1T:n asemalta, taajuuksilla 3685 kHz ja 7075 kHz.

SISÄLTÖ

Uusi 5 MHz taajuusalue avautui kaikille suomalaisille radioamatööreille
Tervetuloa glögikutsuille!
Juhlakutsu OF100FI
Silent key
Kerhot tiedottavat
Merkkipäivät
Radioamatöörikurssi Tampereella
Talvisotaesitelmä Liiton historiasivuilla
DX & Contest -risteily 2017
Kilpailu-uutisia
Nuorten OH2YOTA-asema äänessä 17.12. bulletiinin jälkeen
Seuraava bulletiini

Uusi 5 MHz taajuusalue avautui kaikille suomalaisille radioamatööreille

Uusi radiotaajuusmääräys 4 U/2016 M tuli voimaan perjantaina 9.12.2016. Samalla uusi 5 MHz taajuusalue avautui kaikille suomalaisille radioamatööreille taajuusvälillä 5351,5 kHz–5366,5 kHz. Määräys koskee kaikkea radiotaajuuksien käyttöä Suomessa mukaan lukien radioamatööriliikenne. Sen tarkoituksena on turvata radiotaajuuksien tasapuolinen saatavuus sekä tehokas, tarkoituksenmukainen ja riittävän häiriötön käyttö.

Tervetuloa glögikutsuille!

Perinteiset glögikutsut pidetään Suomen Radioamatööriliiton toimistolla ensi torstaina 15.12.2016 klo 17.00–20.00. Tervetuloa nokkakusoilemaan, tapaamaan tuttuja ja tuntemattomia sekä hankkimaan viimehetken lahjat pukinkonttiin. Toimiston osoite on Kaupinmäenpolku 9, Helsinki.

Juhlakutsu OF100FI

Suomen itsenäisyyden juhlavuonna 2017 SRAL:n käytössä on juhlakutsu OF100FI. Liiton jäsenkerhot voivat hakea kutsun käyttöoikeutta rajatuksi ajaksi.

Kutsun perässä tulee käyttää kauttaviivalla erotettua numeroa 0-9 (esim. OF100FI/2). Numero määräytyy kerhon maantieteellisen sijainnin perusteella. Se on tarkasti ottaen kerhon sijaintipaikkakunnan kuntatunnuksen ensimmäinen numero (eli vanha piirinumero).

Yhteydet juhlakutsuasemaan OF100FI/piirinumero antavat tammi-lokakuussa 2017 käynnissä olevassa Suomi 100 -juhlakilpailussa paljon lisäpisteitä, ja erikoisprefiksi on varmasti ulkomaillakin haluttu. Pileupit ovat siis taattuja!

Kutsun varaus tapahtuu lähettämällä sähköpostia osoitteeseen of100fi ät sral piste äf ii. Varauksesta on käytävä selkeästi ilmi kerhon nimi, kerhoaseman sijaintipaikkakunta sekä toivottu ajankohta (pääsääntöisesti yksi kalenteriviikko ma-su). Varaustilanne on nähtävissä kalenterista, joka päivitetään aina maanantaisin klo 15.00. Kalenteri löytyy osoitteesta http://sral.fi/of100fi/.

Silent key

Toimiston tietoon on tullut amatööriveljiemme Elias Känsäkosken, OH2ZA; Pekka Liukun, OH6QW ja Willy Pökelmannin, OH2BUX, poismeno.

Kunnioitamme Eliaksen, Pekan ja Willyn muistoa hetken hiljaisuudella.

Kerhot tiedottavat

Kakkosten Kerhon, OH2AA, pikkujoulut tiistaina 13.12.2016

Kakkosten Kerhon pikkujouluja vietetään ensi tiistaina 13.12.2016 klo 18.00. Paikkana on kerhon luola osoitteessa Kisällinkuja 1A b1, 00640 Helsinki. Tarjolla on perinteiseen tapaan muun muassa joulupuuroa, joulutorttuja, pipareita sekä glögiä. Katso kerhon kotisivu osoitteessa http://www.oh2aa.fi/. Lämpimästi tervetuloa!

Hallitus

OH2AP:n pikkujoulut, päivä vaihtunut

OH2AP:n pikkujouluja vietetään aiemmin ilmoitetusta poiketen torstaina 15.12.2016 klo 18.00. Vanha, tuttu paikka sijaitsee osoitteessa Torpantie 7, Järvenpää. Glögiä, pipareita ja kahvia tarjolla. Alkujaan pikkujoulualustukseksi suunniteltu kiinnostava DMR-esitys on vielä epävarma. Joka tapauksessa esitys tullaan kuulemaan lähitulevaisuudessa ja samalla kartoitetaan kiinnostusta DMR-laitteiden hankintaan ja sovitaan, miten asian kanssa jatketaan. Tervetuloa kerhon pikkujouluhin.

OH4ACD:n pikkujoulut 30.12.2016-3.1.2017

Puulan Radio Club juhlii vuoden vaihtumista ja viettää pikkujouluja Hirvensalmella perjantaista tiistaihin 30.12.2016-3.1.2017.

Radioasemat OH4O sekä OH4ACD ovat tulilla tapahtuman ajan tunnetuilla taajuuksilla. Ohjelmassa on muun muassa USB- ja RTTY-saunat, workkimista ja nokkakusoilua. Kinkkua, potkaa ym. Viikonlopun aikana sihteeri pitää esitelmiä kyllästymiseen asti aiheista: Rauhanturvaamista Libanonissa sekä radioamatööritoimintaa At Tirin kylän tuntumassa. Lisätietoa Facebookista hakusanalla Puulan Radio Club. Tervetuloa!

Merkkipäivät

80 vuotta
16.12. Esko Lahti, OH5ST

70 vuotta
17.12. Sune Kronberg, OH1YS

60 vuotta
16.12. Hannu Uusitalo, OH1LUI
19.12. Hannu Pellikka, OH7JQA

50 vuotta
13.12. Jouko Vaskimo, OH2BXY
16.12. Ossi Korhonen, OH6LOO / OH8LOO
17.12. Juha Ollikkala, OH2LSF

Suomen Radioamatööriliitto sekä toimiston henkilökunta onnittelevat merkkipäiväänsä viettäviä.

Radioamatöörikurssi Tampereella

Tampereen radioamatöörit ry., OH3NE, järjestää perusluokan kurssin alkaen 21.1.2017. Kurssi pidetään vanhaan tapaan viikonloppukurssina. Ilmoittautumiset 11.1. mennessä sähköpostitse osoitteeseen sihteeri ät oh3ne piste äf ii.

Talvisotaesitelmä Liiton historiasivuilla

Liiton sivuille on lisätty Reino Janhusen, OH2HK, esitelmä radioamatöörit talvisodassa. Esitys ja siihen liittyvä saate ovat saatavina pdf-muodossa. Lisäksi esitys löytyy PowerPoint-muodossa ja saate rtf-muodossa. Tervetuloa tutustumaan aineistoon osoitteeseen http://sral.fi/historia/.

DX & Contest -risteily 2017

Tervetuloa vuoden 2017 DX & Contest -tapahtumaan, joka järjestetään jälleen Helsinki–Tukholma–Helsinki -risteilyllä. Varsinainen ohjelmaosuus on laivalla lauantaina 4.2. Tukholman satamassa. Tapahtuman järjestää OHDXF.

Esitelmäantia

Kokousristeilyn teemana on ”Remote”. Kokouksen vetäjänä toimii Olli Rissanen, OH0XX, ja aihetta lähestyvät eri kulmilta mm. Veijo Kontas, OH6KN; Timo Törö, OH5KW ja Kari Lehtimäki, OH2XX. Christian Janßen, DL1MGB, tulee kertomaan WRTC 2018 -kilpailusta ja erityisesti Pohjois-Euroopan nykytilanteesta. Dietmar Kasperin, DL3DXX, ajankohtaisena ja mielenkiintoisena aiheena on The long way to serious low band DXpeditions. Jari, OH6BG, puolestaan kertoo VOACAP-ympäristön uusista työkaluista kilpailu- ja peditiotyöskentelyn vaativaan strategiaan auringon aktiviteetin jälleen hiipuessa. Muitakin kovan luokan esityksiä on luvassa, mutta ne varmistuvat vasta myöhemmin. Tietysti mukana on Risto Lund, OH3UU ja DX Wizard.

Ilmoittautuminen

Lisätietoja risteilyn ohjelmasta, ilmoittautumisesta ja hinnoista saa OHDXF:n kotisivuilta osoitteesta http://www.ohdxf.fi/. Varausten teko päättyy 30.12.2016.

Kilpailu-uutisia

Tänä viikonloppuna kilpaillaan ARRL 10-Meter Contest, SKCC Weekend Sprintathon, International Naval Contest ja AWA Bruce Kelley 1929 QSO Party.

Ensi tiistaina 13.12. on vuorossa NAC UHF ja ensi torstaina 15.12. NAC 70 MHz.

Ensi viikonloppuna kilpaillaan OK DX RTTY Contest, RAC Winter Contest, Feld Hell Sprint, Croatian CW Contest ja Stew Perry Topband Challenge.

Nuorten OH2YOTA-asema äänessä 17.12. bulletiinin jälkeen

Nyt joulukuussa vietetään jälleen Youngsters On The Air -kuukautta, englanninkieliseltä nimeltään YOTA December Month. Joulukuun aikana nuorten YOTA-asemia on äänessä useasta eri maasta.

OH2YOTA-asema on äänessä ensi lauantaina 17.12. bulletiinin jälkeen. Asema on workittavissa 80 metrin bulletiinitaajuudella, 3685 kHz, bulletiinin kuittausten päätyttyä. Tarvittaessa OH2YOTA siirtyy 80 metrin jälkeen 40 metrille.

Tule workkimaan.

Seuraava bulletiini

Vuoden viimeinen bulletiini lähetetään Kauniaisista, OH2K:n asemalta, viikon kuluttua, lauantaina 17. joulukuuta klo 15.00 SA. tavanomaisilla bulletiinitaajuuksilla.

Toimittaja/bulletiininikkari: Annika Salmenlinna, OH2HSJ.

[/mp_span]

[/mp_row]