Harrastus

Uusia OHFF-kohteita

Juhlakutsu OF100FI

Arrow
Arrow
Slider

Harrastus

Radioamatööritoiminta on monipuolinen harrastus, joka tarjoaa jokaiselle jotakin. Mukana harrastuksessa on kaikenikäisiä aina koululaisista eläkeläisiin. Tapoja harrastaa radioamatööritoimintaa on monia.

Radioamatööri voi pitää yhteyksiä muiden harrastajien kanssa ympäri maailman. Yhteyden aikana kerrotaan aseman kutsumerkki sekä se miten hyvin toista radioamatööriasemaa kuullaan. Useimmiten kerrotaan myös nimi ja oman aseman sijaintipaikka. Radioamatööriyhteys voi olla hyvin lyhyt tai jutustelemaan voi jäädä pidemmäksi aikaa. Yhteyksiä voi pitää puheella, sähköttämällä, dataa tai kuvia lähettämällä.

Radioamatööri voi rakentaa itse laitteita ja antenneita. Suomen radioamatööriliiton tapahtumissa ja paikalliskerhoilla järjestetään antenni- ja rakentelupajoja.

DX-peditio tarkoittaa sitä että radioamatöörit menevät pitämään yhteyksiä maihin, joista on harvoin radioamatööriasemia äänessä. Retkikohteen ei tarvitse olla kaukana. Radioamatöörit saattavat rakentaa radioaseman esimerkiksi majakalle tai korkealle mäelle. Jotkut myös pitävät yhteyksiä kansallispuistoista tai luonnonsuojelualueilta.

Radioamatööriharrastuksen voi yhdistää myös suunnistukseen. Radiosuunnistuksen (ARDF) idea on etsiä metsään piilotetut rastit eli radiolähettimet oman vastaanottimen avulla.

Suomen Radioamatööriliitto on Vapaaehtoisen pelastuspalvelun jäsenyhdistys. Monet radioamatöörit osallistuvat Vapepan harjoituksiin ja tehtäviin.

Puita ja järvi.

Uusia OHFF-kohteita

OHFF on saanut 153 uutta kohdetta ympäri Suomea: Inkoosta Inariin, Vaasasta itärajalle. Kokonaismäärä on nyt 383 kohdetta. Pääkaupunkiseutu sai useita ...
Lue lisää

NVIS-workkimista soutuveneestä

Michaelin, OH2AUE, kokeellinen laajakaistainen kiertopolarisoitu NVIS-antenni, SWR <1.1 3,5–10 MHz bandeilla ...
Lue lisää
WRTC 2018 -kilpailun logo.

WRTC-tiimit julkaistu

WRTC 2018 -tiimit on julkaistu. Suomesta mukaan kilpailuun lähtevät Kim, OH6KZP ja Pasi, OH6UM. Kilpailuun osallistuu 63 tiimiä eri puolilta ...
Lue lisää
SAC-logo.

SAC 2017 – MIES TALOSTA JA KAKSI PARHAASTA

SUOMI 100 VUOTTA  –  SUURI KERTAUSHARJOITUS SAC:N CW-OSA ALKAA LAUANTAINA 16.9.2017 KLO 15.00 SA. Kun Skandinavian maiden yhteenotto, SAC, luotiin ...
Lue lisää
Loading...

Tervetuloa kokeilemaan

Radioamatöörin on suoritettava pätevyystutkinto, mutta ilman sitäkin voi tutustua harrastukseen.

Kuka tahansa voi pitää yhteyksiä radioamatööriasemalta radioamatöörin valvonnassa. Tällaisia ns. second operaattori -yhteyksiä voi mennä kokeilemaan vaikka paikalliselle radioamatöörikerholle.

Kuka tahansa voi osallistua radiosuunnistusharjoituksiin ja -kilpailuihin.

Harrastuksen voi myös aloittaa kuuntelija-amatöörinä radioamatööritaajuuksia kuunnellen. Suomen Radioamatööriliiton jäsenet saavat halutessaan oman kuuntelija-amatööritunnuksen. Radioamatööritaajuuksia voi lisäksi kuunnella ilman radioa erilaisten netissä olevien vastaanottimien kautta.