Harrastus

Mastokurssi 19.5.

Arrow
Arrow
Slider

Harrastus

Radioamatööritoiminta on monipuolinen harrastus, joka tarjoaa jokaiselle jotakin. Mukana harrastuksessa on kaikenikäisiä aina koululaisista eläkeläisiin. Tapoja harrastaa radioamatööritoimintaa on monia.

Radioamatööri voi pitää yhteyksiä muiden harrastajien kanssa ympäri maailman. Yhteyden aikana kerrotaan aseman kutsumerkki sekä se miten hyvin toista radioamatööriasemaa kuullaan. Useimmiten kerrotaan myös nimi ja oman aseman sijaintipaikka. Radioamatööriyhteys voi olla hyvin lyhyt tai jutustelemaan voi jäädä pidemmäksi aikaa. Yhteyksiä voi pitää puheella, sähköttämällä, dataa tai kuvia lähettämällä.

Radioamatööri voi rakentaa itse laitteita ja antenneita. Suomen radioamatööriliiton tapahtumissa ja paikalliskerhoilla järjestetään antenni- ja rakentelupajoja.

DX-peditio tarkoittaa sitä että radioamatöörit menevät pitämään yhteyksiä maihin, joista on harvoin radioamatööriasemia äänessä. Retkikohteen ei tarvitse olla kaukana. Radioamatöörit saattavat rakentaa radioaseman esimerkiksi majakalle tai korkealle mäelle. Jotkut myös pitävät yhteyksiä kansallispuistoista tai luonnonsuojelualueilta.

Radioamatööriharrastuksen voi yhdistää myös suunnistukseen. Radiosuunnistuksen (ARDF) idea on etsiä metsään piilotetut rastit eli radiolähettimet oman vastaanottimen avulla.

Suomen Radioamatööriliitto on Vapaaehtoisen pelastuspalvelun jäsenyhdistys. Monet radioamatöörit osallistuvat Vapepan harjoituksiin ja tehtäviin.

Nuorten Polar-leiri

SRAL:n nuorisotiimi järjestää nuorten radioamatöörien viikonloppuleiri Polarin Liedon Liesan majalla 7.–9.9.2018. Leiri on ensisijaisesti suunnattu 15–28 -vuotiaille SRAL:n nuorisojäsenille. Mikäli ...
Lue lisää
Kompassi ja kuulokkeet.

ARDF-harjoituksia

Pääkaupunkiseudulla järjestetään radiosuunnistusharjoitukset seuraavina lauantaipäivinä: 21.4. 80 metriä Helsinki, 5.5. kaksi metriä Kauniainen, 19.5. sprintti Espoo ja 26.5. kaksi metriä ...
Lue lisää
Joukko ihmisiä ja turvavarusteita.

Mastokurssi 19.5.

Missä ja milloin? SRAL järjestää yhteistyössä Artjärven Viestiteknisen Yhdistyksen kanssa mastotyöturvallisuuden perusteet -kurssin. Kurssi pidetään lauantaina 19.5.2018 Artjärven Viestikalliolla. Kurssin ...
Lue lisää
Kerrossänkyjä bunkkerissa.

NOTA 2018

Kuvassa Kati, OH2FKX; Reetta, OH1EBO; Henni, OH1ESI; Mikael, OH3UAF ja takana ruotsinvahvistukset Magnus, SA3BXA ja Oliver, SA5ODJ. Kuva: OH2FKX. NOTA ...
Lue lisää
Radioamatööri-lehden logo.

RA 3/2018 lisätty sivuille

Radioamatööri-lehti 3/2018 on lisätty jäsensivuille ...
Lue lisää
ITE-laitteet tulevat ääneen.

ITE-tapahtuma sunnuntaina 25.3.

Kangasalan Radiokerho, OH3ABN, järjestää perinteisen ITE-tapahtuman sunnuntaina 25.3. kello 9-11 Suomen aikaa. Huomaa, että edeltävänä yönä siirrytään kesäaikaan. Tempauksen tavoitteena ...
Lue lisää
Loading...

Tervetuloa kokeilemaan

Radioamatöörin on suoritettava pätevyystutkinto, mutta ilman sitäkin voi tutustua harrastukseen.

Kuka tahansa voi pitää yhteyksiä radioamatööriasemalta radioamatöörin valvonnassa. Tällaisia ns. second operaattori -yhteyksiä voi mennä kokeilemaan vaikka paikalliselle radioamatöörikerholle.

Kuka tahansa voi osallistua radiosuunnistusharjoituksiin ja -kilpailuihin.

Harrastuksen voi myös aloittaa kuuntelija-amatöörinä radioamatööritaajuuksia kuunnellen. Suomen Radioamatööriliiton jäsenet saavat halutessaan oman kuuntelija-amatööritunnuksen. Radioamatööritaajuuksia voi lisäksi kuunnella ilman radioa erilaisten netissä olevien vastaanottimien kautta.