Harrastus

Juhlakutsu OF100FI

Arrow
Arrow
Slider

Harrastus

Radioamatööritoiminta on monipuolinen harrastus, joka tarjoaa jokaiselle jotakin. Mukana harrastuksessa on kaikenikäisiä aina koululaisista eläkeläisiin. Tapoja harrastaa radioamatööritoimintaa on monia.

Radioamatööri voi pitää yhteyksiä muiden harrastajien kanssa ympäri maailman. Yhteyden aikana kerrotaan aseman kutsumerkki sekä se miten hyvin toista radioamatööriasemaa kuullaan. Useimmiten kerrotaan myös nimi ja oman aseman sijaintipaikka. Radioamatööriyhteys voi olla hyvin lyhyt tai jutustelemaan voi jäädä pidemmäksi aikaa. Yhteyksiä voi pitää puheella, sähköttämällä, dataa tai kuvia lähettämällä.

Radioamatööri voi rakentaa itse laitteita ja antenneita. Suomen radioamatööriliiton tapahtumissa ja paikalliskerhoilla järjestetään antenni- ja rakentelupajoja.

DX-peditio tarkoittaa sitä että radioamatöörit menevät pitämään yhteyksiä maihin, joista on harvoin radioamatööriasemia äänessä. Retkikohteen ei tarvitse olla kaukana. Radioamatöörit saattavat rakentaa radioaseman esimerkiksi majakalle tai korkealle mäelle. Jotkut myös pitävät yhteyksiä kansallispuistoista tai luonnonsuojelualueilta.

Radioamatööriharrastuksen voi yhdistää myös suunnistukseen. Radiosuunnistuksen (ARDF) idea on etsiä metsään piilotetut rastit eli radiolähettimet oman vastaanottimen avulla.

Suomen Radioamatööriliitto on Vapaaehtoisen pelastuspalvelun jäsenyhdistys. Monet radioamatöörit osallistuvat Vapepan harjoituksiin ja tehtäviin.

Radioamatööri-lehden logo.

Uusia lehtiä jäsensivuilla

Jäsensivuille on lisätty uusimmat numerot seuraavista lehdistä: Radioamatööri-lehti OZ (Tanska) QTC (Ruotsi) ...
Lue lisää
Voittaja, puheenjohtaja ja radio.

Suomi 100 -kilpailun juhlava päätös – pääpalkinto nuorten käyttöön

Suomi 100 -juhlakilpailun palkinnot jaettiin liiton toimistolla itsenäisyyspäivän jatkoilla 7.12. Kilpailun voitti ylivoimaisesti Ari, OH6MW, tuloksella 713 pistettä. Pääpalkintona oli ...
Lue lisää
Nuoret ryhmäkuvassa ja radioamatööriasemalla.

Nuorten OF2YOTA-asema oli äänessä

Kymmenkunta nuorta radioamatööriä kokoontui joulukuun ensimmäiseksi viikonlopuksi Elimäelle, maineikkaalle OH5Z-radioamatööriasemalle. Nuoret osallistuivat kansainväliseen YOTA month -tapahtumaan. Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi käytössä ...
Lue lisää
Tonttu ja radio.

Joulupolulla oli hetkittäin tungosta

Lyhtyjen loiste toi tunnelmavalaistuksen Hovimäen huipulle, jonne oli rakennettu jännittävä joulupolku. Polulla asteli yli 500 joulumielistä ja joulupuuro loppui heti ...
Lue lisää
Mustilan antennimastoja.

Ongelma OF2YOTA-viikonlopun ilmoittautumisessa

Ilmoittautumisjärjestelmässä havaitun ongelman vuoksi OF2YOTA-workkimisviikonlopun ilmoittautumisaikaa on jatkettu keskiviikkoon 29.11. asti. Myös kaikkia jo ilmoittautuneita pyydetään lähettämään sähköpostia osoitteeseen nuoriso ...
Lue lisää
Loading...

Tervetuloa kokeilemaan

Radioamatöörin on suoritettava pätevyystutkinto, mutta ilman sitäkin voi tutustua harrastukseen.

Kuka tahansa voi pitää yhteyksiä radioamatööriasemalta radioamatöörin valvonnassa. Tällaisia ns. second operaattori -yhteyksiä voi mennä kokeilemaan vaikka paikalliselle radioamatöörikerholle.

Kuka tahansa voi osallistua radiosuunnistusharjoituksiin ja -kilpailuihin.

Harrastuksen voi myös aloittaa kuuntelija-amatöörinä radioamatööritaajuuksia kuunnellen. Suomen Radioamatööriliiton jäsenet saavat halutessaan oman kuuntelija-amatööritunnuksen. Radioamatööritaajuuksia voi lisäksi kuunnella ilman radioa erilaisten netissä olevien vastaanottimien kautta.