SRAL

Hallitusvaaliehdokas: 2. Mauno ”Manu” Hirvonen, OH7UE

Kuvassa on hallitusvaaliehdokas Mauno ”Manu” Hirvonen, OH7UE, asemallaan.
Mauno ”Manu” Hirvonen, OH7UE.

Olen ollut aktiivinen vuodesta 1970 lähtien, harrastukseni painottuessa DX-metsästykseen, kilpailuihin, rakenteluun antenneihin ja perinneradiotoimintaan. Workin CW/RTTY/SSB, alueina VHF/UHF/HF. Muita harrastuksia ovat vanhat jenkkiautot sekä venäläiset sivuvaunumoottoripyörät.

Olen Pohjois-Karjalan Radiokerhon OH7AB:n perustajajäsen, sittemmin puheenjohtaja. Hallituksessa ja kouluttajana pitkään, nyt kunniapuheenjohtaja.

Järjestötoiminta on muutenkin tuttua, tällä hetkellä olen Pohjois-Karjalan Viestikillan puheenjohtaja. Maanpuolustus on nuorisotoiminnan lisäksi lähellä sydäntä, josta tunnustuksena kertausharjoituskoulutuksista korkein mahdollinen, reservin sotilasmestarin, arvo.

Rakentelijana mikään radiolaite, erityisesti lineaariset, ei ole järin tuntematon. Kiihtelysvaaran Palossa on yksi Suomen parhaista kilpailuasemista, jonka laitteista pääosa on itsetehtyjä.

Toinen kauteni, – toivottavasti ei viimeinen – ja yhteensä neljä vuotta SRAL:n hallituksessa alkaa olemaan lopuillaan. Aloittaessani hallituskaudet tuntuivat pitkältä, mutta aika on mennyt yllättävän nopeasti, koska käsiteltävänä on ollut paljon mielenkiintoisia asioita.

Hallituksen kokouksissa olen ollut kaikissa läsnä, vaikka täältä itärajalta kokousmatkat kestävät yleensä kaksi päivää. Vaikka matkat ovat ajallisesti pitkiä, päätin lähteä vielä uudestaan ehdokkaaksi.

Elämäntyöni olen tehnyt radio- ja tv-mekaanikkona, ensin toisen palveluksessa sittemmin vetäen omaa yritystä. Perheeseen kuuluu vaimo Maria, neljä aikuista lasta sekä seitsemän lastenlasta. Kun sydämenasioihin on tässä nyt päästy, erityisesti haluaisin saada vanhan kunnon ”Ham Spirit’in” taas nousuun ja saada laumasta karanneet jäsenet takaisin. ”Vapaaherrana” minulla on aikaa ja halua antaa edelleen kokemukseni ja tietoni SRAL:n jäsenistön käyttöön.

Hallitusvaalien pääsivulle