Radioamatöörimääräykseen tulossa muutoksia

Valo
Radioamatöörimääräys M6 on parhaillaan päivitys- ja lausuntokierroksella. Muutokset eivät juurikaan vaikuta riviradioamatöörin työskentelyolosuhteisiin. Määräyksessä päivitetään muuttuneet viittaukset tietoyhteiskuntakaaresta sähköisen viestinnän palveluista annettuun lakiin.
Määräyksen 4§:n muutoksessa radioamatööriaseman lupa on mahdollista myöntää jatkossa myös yhteisölle, jonka pääasiallinen tarkoitus ei ole radioamatööriviestintä, esimerkiksi kunnat.
Määräyksen 5§:ssä yhtenäistetään erikoislupaa edellyttävän radioamatööriaseman valvojan pätevyysvaatimuksia, jolla on oltava kaikkien erikoislupien suhteen yleisluokan tai teknillisen luokan pätevyystodistus. Muulle radioliikenteelle aiheutuvien häiröiden ennaltaehkäisyssä ja selvittelyssä vastuullisen valvojan tehtävä on teknisesti varsin vaativa, jolloin pelkät perustason tekniset tiedot eivät riitä. Liikennöinnin valvonta on vain osa aseman valvojan tehtävää.
Määräyksen 8§:ssä lievennetään salauksen kieltoa radioamatööritoimintaan tarkoitetun satelliitin komentomaa-aseman ja satelliitin välisessä ohjausviestinnässä.
Päivitetyn radioamatöörimääräyksen voimaantulon päivämäärästä ilmoitellaan, kun se on tiedossa.
 

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media