Harrastus

Leirikoulu 2019

Slider

Harrastus

Radioamatööritoiminta on monipuolinen harrastus, joka tarjoaa jokaiselle jotakin. Mukana harrastuksessa on kaikenikäisiä aina koululaisista eläkeläisiin. Tapoja harrastaa radioamatööritoimintaa on monia.

Radioamatööri voi pitää yhteyksiä muiden harrastajien kanssa ympäri maailman. Yhteyden aikana kerrotaan aseman kutsumerkki sekä se miten hyvin toista radioamatööriasemaa kuullaan. Useimmiten kerrotaan myös nimi ja oman aseman sijaintipaikka. Radioamatööriyhteys voi olla hyvin lyhyt tai jutustelemaan voi jäädä pidemmäksi aikaa. Yhteyksiä voi pitää puheella, sähköttämällä, dataa tai kuvia lähettämällä.

Radioamatööri voi rakentaa itse laitteita ja antenneita. Suomen radioamatööriliiton tapahtumissa ja paikalliskerhoilla järjestetään antenni- ja rakentelupajoja.

DX-peditio tarkoittaa sitä että radioamatöörit menevät pitämään yhteyksiä maihin, joista on harvoin radioamatööriasemia äänessä. Retkikohteen ei tarvitse olla kaukana. Radioamatöörit saattavat rakentaa radioaseman esimerkiksi majakalle tai korkealle mäelle. Jotkut myös pitävät yhteyksiä kansallispuistoista tai luonnonsuojelualueilta.

Radioamatööriharrastuksen voi yhdistää myös suunnistukseen. Radiosuunnistuksen (ARDF) idea on etsiä metsään piilotetut rastit eli radiolähettimet oman vastaanottimen avulla.

Suomen Radioamatööriliitto on Vapaaehtoisen pelastuspalvelun jäsenyhdistys. Monet radioamatöörit osallistuvat Vapepan harjoituksiin ja tehtäviin.

Palkintopokaaleita.

Kalakukko pääsiäismaanantaina 22.4.2019

Kalakukkokilpailun järjestää tänä vuonna Pohjois-Karjalan Radiokerho ry, OH7AB. Kilpailu käydään toisena pääsiäispäivänä ma 22.4.2019. Kalakukko on yksi SM-osakilpailuista. Kilpailuaika: SSB: ...
Lue lisää
Maastovärinen kontti, naamioiniverkkoa ja vihreä masto.

Liiton kesäleiri 2020 järjestetään Räyskälässä OH3AD:n toimesta

SRAL ry:n kevätkokouksen kyselytunnilla Salossa 13.4.2019 SRAL ry:n hallitus kertoi, että Riihimäen Kolmoset ry:lle, OH3AD, on myönnetty kesäleirin järjestämisoikeus vuodelle ...
Lue lisää
Kanslibulletin på svenska läses på söndagar.

Finlands Radioamatörförbunds kanslibulletin 15/2019, 13.4.2019

INNEHÅLL * En ny uppdaterad Amatörradioföreskrift * * Förbundets Vårdagar och Vårmöte i Salo 12-14.4.2019 * * Förbundets Sommarläger i ...
Lue lisää
Kotimaan kilpailut 2019

Kotimaan kilpailut 2019

Suomessa järjestetään vuosittain useita kotimaan kilpailuja. HF-kilpailujen SM-sarja HF-taajuuksilla suurin kilpailu on HF-kilpailujen SM-sarja. Tässä kilpailussa on erikseen CW-, SSB-, ...
Lue lisää
Kotimaan HF-kilpailujen SM-sarja 2019

Kotimaan HF-kilpailujen SM-sarja 2019

Kilpailuluokat: All band yli 100 W: CW, SSB, Digi All band max 100 W (ml. perusluokka): CW, SSB, Digi All ...
Lue lisää
Raimo Lehto kutsuttiin kunniajäseneksi 13.4.2019.

Kunnianosoitukset ja tunnustuspalkinnot

Kunniajäsenyys Raimo Lehdolle, OH2BCI. Liiton Kevätkokous 13.4.2019 Salossa kutsui kunniajäseneksi Raimo Lehdon, OH2BCI. Tunnustuspalkinnot Kokouksessa myönnettiin seuraavat tunnustuspalkinnot: Liiton hopeinen ...
Lue lisää
Loading...

Tervetuloa kokeilemaan

Radioamatöörin on suoritettava pätevyystutkinto, mutta ilman sitäkin voi tutustua harrastukseen.

Kuka tahansa voi pitää yhteyksiä radioamatööriasemalta radioamatöörin valvonnassa. Tällaisia ns. second operaattori -yhteyksiä voi mennä kokeilemaan vaikka paikalliselle radioamatöörikerholle.

Kuka tahansa voi osallistua radiosuunnistusharjoituksiin ja -kilpailuihin.

Harrastuksen voi myös aloittaa kuuntelija-amatöörinä radioamatööritaajuuksia kuunnellen. Suomen Radioamatööriliiton jäsenet saavat halutessaan oman kuuntelija-amatööritunnuksen. Radioamatööritaajuuksia voi lisäksi kuunnella ilman radioa erilaisten netissä olevien vastaanottimien kautta.