Harrastus

Perinneradiotapahtuma sunnuntaina 3.6.

Arrow
Arrow
Slider

Harrastus

Radioamatööritoiminta on monipuolinen harrastus, joka tarjoaa jokaiselle jotakin. Mukana harrastuksessa on kaikenikäisiä aina koululaisista eläkeläisiin. Tapoja harrastaa radioamatööritoimintaa on monia.

Radioamatööri voi pitää yhteyksiä muiden harrastajien kanssa ympäri maailman. Yhteyden aikana kerrotaan aseman kutsumerkki sekä se miten hyvin toista radioamatööriasemaa kuullaan. Useimmiten kerrotaan myös nimi ja oman aseman sijaintipaikka. Radioamatööriyhteys voi olla hyvin lyhyt tai jutustelemaan voi jäädä pidemmäksi aikaa. Yhteyksiä voi pitää puheella, sähköttämällä, dataa tai kuvia lähettämällä.

Radioamatööri voi rakentaa itse laitteita ja antenneita. Suomen radioamatööriliiton tapahtumissa ja paikalliskerhoilla järjestetään antenni- ja rakentelupajoja.

DX-peditio tarkoittaa sitä että radioamatöörit menevät pitämään yhteyksiä maihin, joista on harvoin radioamatööriasemia äänessä. Retkikohteen ei tarvitse olla kaukana. Radioamatöörit saattavat rakentaa radioaseman esimerkiksi majakalle tai korkealle mäelle. Jotkut myös pitävät yhteyksiä kansallispuistoista tai luonnonsuojelualueilta.

Radioamatööriharrastuksen voi yhdistää myös suunnistukseen. Radiosuunnistuksen (ARDF) idea on etsiä metsään piilotetut rastit eli radiolähettimet oman vastaanottimen avulla.

Suomen Radioamatööriliitto on Vapaaehtoisen pelastuspalvelun jäsenyhdistys. Monet radioamatöörit osallistuvat Vapepan harjoituksiin ja tehtäviin.

Kompassi ja kuulokkeet.

Avoimet radiosuunnistuksen PM-kilpailut

Vuoden 2018 radiosuunnistuksen PM-kisojen järjestelyistä vastaa Suomen Radioamatööriliitto ry. yhdessä paikallisten radiokerhojen kanssa. Kilpailut pidetään Raaseporissa 3.–5.8.2018, perjantaista sunnuntaihin. Tapahtumapaikka ...
Lue lisää
Bendix-vastaanotin.

Perinneradiotapahtuma sunnuntaina 3.6.

PRT 26-tapahtuma järjestetään sunnuntaina 3.6. Tapahtuma ei ole kilpailu, vaan kunnioitus vanhoja, yli 40-vuotiaita, veteraaniradioita ja niitä käyttäneitä radioveteraaneja kohtaan ...
Lue lisää
Radioamatööriasema ulkona pöydällä puolijoukkueteltan edessä.

SRAL Jämi on Air -tapahtumassa

Ilmailu- ja radiotapahtuma Jämi on Air pidettiin Jämijärvellä toukokuun viimeisenä viikonloppuna ...
Lue lisää
Sähkötysavaimia.

Sähkötys

Teksti: elmeri Sähkötys on radioamatöörien käyttämistä lähetyslajeista perinteisin. Se on ollut mukana koko radiotoiminnan alusta lähtien. Hyvien ominaisuuksiensa vuoksi sähkötys ...
Lue lisää
Lasse vetää köydestä.

Mastokurssin tunnelmia

SRAL järjesti 19.5. jo kolmannen kerran Mastotyön perusteet -kurssin. 15 henkilöä kokoontui Artjärven Viestikalliolle aurinkoisena aamupäivänä. Aluksi perehdyttiin mastotyön teoriaan ...
Lue lisää
Pöydällä on keskeneräinen yagi-antenni.

Antennin rakentelua Järvenpäässä 26.5.

Radioasemallesi tarvitset antennin, joista yksinkertaisin ja varsin varmatoiminen on puoliaaltodipoli-lanka-antenni. Sellainen on helppo tehdä itsekin. Keski-Uudenmaan Radioamatöörit ry:n, OH2AP, antenninrakentelupäivä ...
Lue lisää
Loading...

Tervetuloa kokeilemaan

Radioamatöörin on suoritettava pätevyystutkinto, mutta ilman sitäkin voi tutustua harrastukseen.

Kuka tahansa voi pitää yhteyksiä radioamatööriasemalta radioamatöörin valvonnassa. Tällaisia ns. second operaattori -yhteyksiä voi mennä kokeilemaan vaikka paikalliselle radioamatöörikerholle.

Kuka tahansa voi osallistua radiosuunnistusharjoituksiin ja -kilpailuihin.

Harrastuksen voi myös aloittaa kuuntelija-amatöörinä radioamatööritaajuuksia kuunnellen. Suomen Radioamatööriliiton jäsenet saavat halutessaan oman kuuntelija-amatööritunnuksen. Radioamatööritaajuuksia voi lisäksi kuunnella ilman radioa erilaisten netissä olevien vastaanottimien kautta.